Skolfrågor kommer i första hand

Hej

Igår var jag i skolan. Idag inte. Jag kommer imorgon för jag måste hämta mina matteböcker om inte annat...
Nu skulle det vara trevligt att ha körtkort faktiskt. Just det, jag bara måste kolla på "Sveriges värsta bilförare" som är på torsdag! :P Ibland känns det lite övermäktigt med allt man måste kunna, men det är väl meningen att det ska gå att klara av att lära sig det iaf...

Igår när jag var i skolan kändes det som att det var säkert tre månader sen jag var där sist, märkligt...

sss

Imorgon ska jag åka med pappa o kolla på en fiol som eventuellt ska inhandlas. Sen måste jag bara ringa till nån så jag får börja spela också. Och kören... och gymet och dansen... mycket är det jag vill göra. Det enda som blir gjort är massa pianospel, vilket iofs inte är så dumt. Mamma har tagit reda på telefonnummer till några olika pianostämmare också så snart kanske det låter bättre ;P Nu kan jag ungefär 2/3 av Strauss-valsen utantill haha, massa egna kompositioner är också på g. Så tråkigt bara att ingen vill höra!

Jag har fått en ny favoritlåt.. eller två faktiskt. Eftersom jag upptäcker alla låtar säkert minst ett år efter de kom så är det nu Håll mitt hjärta av Björn Skifs och Viva la vida av Coldplay. Och det var jätteintressant förstår jag.

Nä den här veckan började dåligt och har fortsatt i samma anda. Hoppas det händer något som får mig att se på omvärlden med lite blidare ögon imorgon.

Det är SJUKT vad bruna alla tjejerna i klassen är alltså. Hård konkurrens, haha

Jag önskar att min mobil kunde gå sönder.

Idag läste jag lite intressant historia om Älta och Saltsjöbaden. Älta hade tydligen funnits hur länge som helst medan övriga Nacka låg under vatten och saltis hade funnits i drygt hundra år bara. Knut Wallenberg var den som planerade och lät bygga hela dåvarande Saltsjöbaden med inspiration från USA. Storstadsborna skulle komma ut till vattnet och den friska luften. Är det inte så än idag att man vill just det? Jag skulle ju kunna tänka mig att flytta lite närmre åt det hållet iaf...

Dessutom läste jag att Saltsjöbaden hade fått en ny skola för ett år sen. Katastrof säger jag. Försvinn!
Kunskapsskolan liksom... illa. Det är väl den som får Samskolan att profilera sig så mycket nu. Jag tycker inte om den här hetska konkurrensen mellan skolor. Men i regel (min regel) så är det de skolor som gör mest reklam för sig som är de sämsta. Jag tycker alltid lika synd om de stackare som ska välja gymnasieskola. Det är så lätt att bli lurad känns det som... Det är så mycket löften och skolornas marknadsföring börjar mer och mer likna illaluktande valkampanjer. Skäms

Men - Samskolan in my <3 haha! Lokalpatriot som jag ändå är så har jag börjat utvidga mina vyer, om än bara inom kommunens gränser då, men jag har tagit till mig Saltsjöbaden faktiskt. Det känns mysigt! Särskilt Saltsjöbanan tycker jag är vacker - på utsidan iaf... Så fuck Danvikslösen, tunnelbana till Älta (som tydligen var planerat redan på 60-talet, tack gode gud att inte det blev av!) och andra förändringar som jag inte tycker om. Stensö skola ska byta namn till något i stil med "Strandparksskolan". Så naivt att tro att ett annat namn ska ge skolan bättre rykte. Själva "Strandparken" ska ju också byggas någonstans. Det kan nog bli snäppet trevligare än namnbytet på den intilliggande skolan iaf om jag nu ska visa mig positiv till åtminstone en av alla de miljarder förändringar som man drabbas av dagligen.

Annars tycker jag om lite såna här småmissar. Vardagshändelser som är något utöver det vanliga. Brandlarm i skolan, bussar som kör fel, andra störningar i trafiken, extrema väderförhållanden osv. Det får mig att känna att alla sitter i samma båt liksom. En slags gemenskap och man blir påmind om att människan kanske faktiskt inte styr allt i hela världen.

Jahapp, så var man anmäld till högskoleprovet också! Jag blev riktigt nervös nu faktiskt. har inte tänkt så jättemycket på det innan, men nu så...

Aja, kan vara dags att tänka på refrängen så att säga... som sagt så hade jag tänkt fylla morgondagen med i alla fall en lektion i skolan, även om den börjar klockan 12.00 så kan det vara värt att gå o lägga sig nu.




God afton


Handbok i konsten att planera

Nä nu vet ni vad är det dags för ett blogginlägg!

En lördag som denna är så välkommen så... Jag har faktiskt gjort nio uppgifter i matteboken haha. Det känns riktigt befriande. gjorde lite uträkningar också för planeringen av räknandet fram till provet som vi har fredag v. 8. Jag såg att jag hade 33 dagar på mig att lösa 255 uppgifter, min genomsnittliga tid för att lösa en uppgift var 10 min (en hel evighet!!) så att lösa alla de här 255 talen skulle alltså ta 42,5 timmar... delat på 33 dagar.. Det skulle betyda att jag måste plugga matte en och en halv timme om dagen de närmsta 4 veckorna ungefär, inklusive helgdagarna. "Yes!"

I alla fall...

Jag känner mig förkyld igen! det är ju inte klokt... inte jättebra att vara ute på krogen då heller... i tio minusgrader vandrade man omkring. Jag har faktiskt frusit nästan konstant i en vecka nu. Konstigt att jag är sjuk ofta?

kollade lite på musikhögskolans hemsida för nån dag sen och såg att det fanns en kompositörlinje! Perfa tänkte jag innan jag såg vad som ingick i intagningsproven... massa saker som jag aldrig hade hört talas om och egna kompositioner ville de ha från en också. Egna kompositioner kanske inte är högt ställda krav på någon som vill bli kompositör men ändå... undrar vilken nivå man väntas befinna sig på. jag har väl tur att jag kan noter ändå...

jag börjar få lite småpanik sådär över vad man ska göra efter gymnasiet. måste ju kolla alla möjliga och omöjliga vägar att gå.. inte för att jag själv har bråttom men alla andras studentexamen får mig att börja tänka. för dem som eländet faktiskt är aktuellt för verkar frågan inte särskilt beklämmande dock...

man brukar säga att årsskiftet är en tid för förändringar. jag tycker nog snarare att ett nytt år betyder att gå tillbaka till det gamla vanliga.

hmm.. en liten fundering... det kanske skulle vara snyggare om jag faktiskt skrev med stor bokstav i början av en mening och inte skrev en miljard punkter vid fel ställe............................................................................................................................?

weeeeeeeeell, well, nej förresten det skulle se förjävligt ut.






håll i hatten mina kära vänner, för det blåser!

Istiden är tillbaka!

Det är en speciell liten tid som är nu. Det är jul, det är jullov, men inte nog med det - det är faktiskt vinter också!
Det har ju liksom inte varit vinter på tre år nu...
För första gången på mycket länge kan man också stiga ut på isen som hunnit frysa sig tjock av alla minusgrader. Det är det jag gillar allra mest! Jag kan faktiskt inte minnas att det har varit såhär någon gång tidigare. Det har det ju, men inte i mitt korta liv tror jag. Inte så att det har etsat sig fast något minne av att det har varit så pass kallt så att sjöarna har frusit utan att det har kommit någon snö och förstört alltihopa. Nu kan man äntligen åka skridskor på sjön!

Jag är helt tagen av detta faktiskt! Alla ger sig ut på sjön, fullt av människor (främst barnfamiljer och såna där friluftsmänniskor då såklart, men så en del vanliga dödliga som jag, mamma & co) och man ser sidor av lilla Älta som man aldrig sett tidigare! Undrar hur de som bor precis vid strandkanten tycker om att det har blivit ett promenad/skridskostråk precis utanför huset... Nu kan man utforska badplatser som man kan besöka i sommar, haha, men det bästa av allt är ju att jag och min kompanjon jennfer (!) kan mötas på endast en kvart över isen!
C'est très formidable!

Sen får man ju hoppas att det kommer lite snö också så man kan åka skidor. Eller ska vi ha en skridskovinter endast kanske? Inte så jättedum idé det heller eftersom det händer så sällan.

Ja, nu har jag börjat bli friluftsmänniska nästan också känner jag, eller kanske inte men jag bara älskar de här minusgraderna! Det är lite extremt. Inte egentligen, men känslan finns där.

Å. Ja. Å. Ja.

Nä, jag tycker inte om att blogga längre för jag har ingenting vettigt att skriva. Jag tänker för mycket och sen tänker jag för lite och det går inte ihop sig någonstans. Man kanske skulle skriva lite dagbok istället bara för att få upp nånting liksom eller starta en blogg som verkligen ingen vet om. Nu är jag ju iofs osäker på om det är någon som vet om den här bloggen ens haha, men ändå.

Just det, det är faktiskt en intressant grej att jämföra dagböcker med bloggar. Vad skiljer sig och vad är likt. En dagbok ska ju vara så privat som möjligt medan en bloggare ofta strävar efter att få sin blogg så publik som möjligt. Det måste ju påverka bloggaren eller dagboksförfattarens skrivstil och innehållet något. Eller ganska rejält. Eller jag kom på en grej. Vissa skriver ju bara precis vad de har gjort under dagen! En typisk dagboksbloggerska, för det är ju bara tjejer som gör det, eller hur? *blink, blink* eller *host, host* eller haha

En blogg är ju mer att visa upp sig på. "Här är jag! Hej världen! Läs vad jag har att säga! I princip så måste ni det om vi ska ha en demokrati här!" Eller ungefär på det viset... En dagbok - ja, vad är den till för egentligen? Enkelt svar på svår (eller kanske enkel) fråga är - för att visa oss själva att vi finns! Kan det vara så? Fast dagböcker kanske är mer för att visa oss att vi har funnits. Någongång i tiden. En svunnen tid förvisso, men bättre än inget...

Nu hoppar jag.

Jag är mycket för olika "tider" har jag märkt.

Och speciellt 70-talet är jag lite kär i sådär... Jag tycker jag ser det överallt. Det fanns där när jag gick en promenad en förmiddag, det finns på isen, i husen, i naturen, i musiken, i vissa människor och massa saker vi har hemma. Det är lite coolt sådär kan jag tycka...

Jag skulle vilja hoppa in lite där och se 70-talet irl så att säga....






Må detta lov vara för evigt eller till jag har lyckats uppfinna en tidsmaskin. Amen!

// The fool on the ice with red gloves, a blonde friend and two dogs.