det läskigaste av allt.

nu har jag liksom kommit av mig lite i bloggandet. jag har varit mer privat av mig och skrivit dagbok istället..

jag brukar skriva dagbok mest på sommaren, dels för att det är kul att kunna kolla vad man egentligen har gjort hela sommaren och sen så har man (iaf jag) ju mer tid över.

imorgon ska jag till Tärnö, den här lilla ön i Blekinge skärgård nånstans. vara borta i 6 dagar. sen är det lördag och söndag och sen måndag och den måndagen börjar skolan.. hmmm.. hmmm..

Nu blir det i alla fall så att jag börjar i Saltsjöbadens samskola. namnet på skolan har alltid fått mig att tycka att det låter som nån särskola, men det är det inte. samskola, särskola.. whatever liksom, men det var fel. den här skolan var det faktiskt inget fel på (som jag har märkt hittils då..) Det är en gammal skola, minst 100 år gammal var den iaf och det är en fin egen byggnad i rött tegel. Låter konstigt, men själva skolbyggnaden var viktig tycker jag. Samskola betydde tydligen bara det att det både var högstadium och gymnasium

hahah, det är lite skönt att ingen läser min blogg (eller hur?)


i höst så ska jag också kanske börja på en grej på balettakademien i stan. man går tre ggr i veckan, 2 tim/dag och dansar balett, street, jazz och fridans tror jag det var.. får väl se om jag orkar hålla på med det. annars ska jag gå på balett och street som vanligt bara.

dessutom har jag blivit sån sportnörd (eller nåt) så jag är ute och springer varannan dag.. hehe egentligen bara för att få bra betyg på idrotten sen.. vilken totallooser jag är.. haha


saknar konståkningen lite också.. såg idag på en tjejs pa som gick på det och hade massa bilder från träningen...
men just i älta e de ju en sån jävla konkurrens också.. det är folk som har varit med i VM o allting som tränar här (och dom råkar vara precis lika gamla som jag också.. så då skulle jag väl tävla emot dom.. doh..)

(a) hur mkt bakåtsträvare och totalt hopplös jag än verkar så saknar jag fortfarande nian. jag skulle vilja liksom återuppleva allt det igen, men jag skulle inte velat gå om nian.. men asså.. ni förstår.
 
shit aså.. det blir så skumt att jag liksom står still i tiden medans alla andra går vidare..  för mig har det liksom inte "hänt" nåt på 1 år typ..

det jag kallar "för 1 år sen" kan vara både i nian eller min lilla tid där i nacka gymnasium.. dom här åren har bara smält ihop asså..

jag undrar hur det kommer vara om man inte går i skolan sen. sen när man inte kan göra det mer, hur det blir då. Om det kommer kännas som att tiden står still igen och att allt smälter ihop. det e fan läskigt..

när jag tänker tillbaka och tänker på tiden så så tänker jag oftast inte "år 1900-nånting eller 2000-nånting utan "när jag gick i..." liksom vilken klass jag gick i. det kan man ju inte göra sen. vad ska man förknippa tiden med då? aja, det kommer väl säkert något nytt.. hoppas jag. min bror gustav har redan börjat vänja sig av vid det och förknippar istället den förflutna tiden med sina gameboy-spel. Man kan fråga honom en fråga som "Vet du vilket år det var vi var på Legoland?" och han svarar "hmm, få se... då hade jag precis fångat (pokemonnamn).. det måste ha varit när den tredje pokèmon-generationen precis hade kommit ut" Det anser han var svar nog på frågan. Om jag hade fått samma fråga hade jag svarat "det var så länge sen.. men jag var väl typ 10 kanske. gick väl i 4:an". Jag anser liksom att svaret på frågan har kommit när jag har kommit fram till vilken klass jag gick i.

Själva numret på året är ju egentligen ganska ointressant. Det finns ju bara till för att alla människor ska kunna "hitta rätt" på deras egna tidslinjer.. fast det är ju bra iofs..

bara det att min tidslinje har liksom hakat upp sig nu känns det som.. jag får väl kalla det här året nr. 10 kanske... hah, det som kom efter nian. sen börjar man ju på 1 igen.. jag liksom måste strukturera upp det hela.. (a)

sen är det lite intressant med olika tidslinjer som man har.. kortsiktiga och långsiktiga och sådär.. inbyggda veckokalendrar och hela årskalendrar där veckodagarna och månaderna står och årslinjer med årtal och århundraden. såna har iaf jag inbyggda i huvudet liksom och tar fram varje gång jag tänker på något datum, någon veckodag som kommer snart eller något år eller århundrade eller siffra också för den delen. siffror har jag också som en lång lista. nu vet ju inte jag om jag bara är knäpp eller om alla har så men jag skulle i alla fall inte klara av att förstå eller räkna ut nånting som hade med tid eller siffror att göra om jag inte hade dom här sakerna att ta fram i huvudet så jag tycker att det borde vara så att det är så för alla.

nu måste jag iaf fortsätta packa till imorgon. goodnatt då! :P